Hidratálás nélkül nincs szép arcbőr

Hidratálás növényi hatóanyagokkal

Hidratálás növényi hatóanyagokkal

Igaz, hogy alapvetően a genetika határozza meg, hogy kinek milyen a bőre, de az arcápolás is legalább ilyen fontos szereppel bír ebben a kérdésben. A jó adottságok sem elegendőek, ha nem vigyáznak azokra kellően, ha pedig valakinek problémás a bőre, akkor még inkább oda kell figyelnie a megfelelő készítmények használatára, illetve a szükséges eljárások elvégzésére.

A hidratálás és a bőrtáplálás minden esetben az egyik legfontosabb lépés, hiszen a víz az emberi test egyik legfontosabb alkotóeleme és így az arcbőré is. Amennyiben vízhiányos állapot lép fel, akkor mondhatni hiábavaló mindenféle pattanás elleni vagy éppen ránctalanító krém.

Sőt, az olyan kellemetlen tünetek is, mint az ekcéma, sokkal könnyebben előjönnek a száraz vegyi anyagok által megviselt bőrfelületeken, ezért a hidratálás soha nem szabad kimaradjon a napi rutinból.

Érdemes napjában kétszer is elvégezi ezt a lépést, például reggel sminkelés előtt és este lefekvéshez készülődve a bőr tisztítása után felkerülhet egy éjszakai bőrtápláló és hidratáló is. Amennyiben minőségi, természetes anyagokból készülő termékeket választ, akkor ez a két alkalom elég lehet arra, hogy a hidratálás megfelelően végbemenjen.

Print Friendly, PDF & Email