Enneagram – a sikerhez vezető út

Enneagram

Enneagram

Minden típusú motiváció a hiány valamilyen érzésén alapul, ami lehetővé tenné, hogy végre megtaláljuk a belső harmónia elveszített állapotát. Az Enneagram motivációi metaforikus neveket viselnek. Ezeket nem szabad szó szerint venni vagy negatívnak tekinteni. A motiváció önmagában semleges, jelzi számunkra a fontos igényeinket és lendületet ad azok kielégítésére.

A motiváció meghatározása kiindulópontként szolgál az Enneagram alkalmazásához. A motiváció arra késztet bennünket, hogy dolgozzunk ki bizonyos mentális, érzelmi és magatartási stratégiákat. Az egyik vagy másik forrás hiánya miatt, bizonyos módszereket fejlesztettünk ki e deficit kompenzálására.

Amikor egy igazán profi coach-hoz fordulunk segítségért, világos iránymutatásokat és következetes cselekvési stratégiát kapunk, amelyek hatékonysága már az első lecke után látható. Az Enneagram coachingban történő használatának köszönhetően, sikeres fejlesztési stratégiáikat kaphat és zavartság, kiégés, túlterhelés nélkül érheti el a célját.

Print Friendly, PDF & Email