márna

Sokféleképpen elkészíthető a márna

Ennek a mediterrán halnak puha és étvágygerjesztő húsa van, ami enyhe ízű. A márna pozitív tulajdonsága, hogy nincs tolakodó szaga. További előnye, hogy ennél a halfajtánál a szálkák könnyen leválnak a húsról. A halfajta elkészítésének különböző módjai vannak, de a szakácsok szerint akkor a legjobb, ha sütve készítik.

A különböző konyhákban fekete borssal, paprikával, chilivel, szójaszósszal és fehérborral fűszerezve tálalják a vendégek elé. A márna húsa ízletes és kiválóan illik a zöldségekhez. Egyedül az apró, bosszantó szálkák riaszthatják el a halfélék rajongóit. A márna nagyon finom sütőben sütve, fóliában párolva vagy serpenyőben kisütve. További előnyei, hogy a fogyasztása nem csupán az ízlelőbimbóknak, hanem a szervezetnek is igazán fenséges lakoma, hiszen olyan jótékony anyagokkal látja el, amelyekben minden hal gazdag: А-, В1-, В12-, D-, Е-vitaminnal és más hasznos tápanyagokkal.

A márna fogyasztása javítja az agy- és szívműködést. Emellett a hal diétás, így méltó szövetséges a felesleges kilókkal folytatott harcban.

Comments are closed.