Praktikus és esztétikus is lehet a kandalló fatároló

kandalló fatároló

Kandalló fatároló

Azt a kevés kis fát, amit az ember minden reggel vagy este odakészít a kandalló mellé, nem lehet csak úgy ledobni. Ekkor is fontos az esztétikum. Ezért csakis egy olyan mutatós kandalló fatároló használata jöhet szóba, ami passzol a fűtőberendezéshez és valamilyen szinten megy az adott helyiség stílusához is, legyen az a nappali vagy épp a hálószoba.

Melyek manapság a szép kandalló fatároló kellékek? Remek választásnak bizonyulnak az üveg fatartók. Ezek edzett üvegből készültek, és amellett, hogy nagyon esztétikusak, még tartósak is. Egy üveg kandalló fatároló megköveteli a megfelelő tisztítókészletet is, amivel sokáig makulátlanul lehet megtartani az eszközt.

Sokan például a megszokott, hagyományos fonott kosarakat szeretik, amelyek épp úgy passzolnak a klasszikus, mint a rusztikus fűtőszerkezetekhez. Ezek nem csupán a tárolásra, de a szállításra is alkalmasak. A fonott kosár egy ellenálló, könnyű és nagyon egyedi kandalló fatároló.

Ennek van bélelt, béleletlen, festett és natúr változata egyaránt. A hagyományos fáskosár forma mellett, számos más is választható. Ott vannak a szögletes, kerek és ovális fajták. Egy kosár vagy edzett üvegű tároló a folytonégő kályha igazi éke is lehet.

Sokan egy ilyen fűtőszerkezet beszerzése előtt szeretnék tudni, hogy miként is tud olyannyira hatékonyan működni, és mi kell ahhoz, hogy huzamosabb ideig tökéletesen funkcionáljon? A folytonégő kályha égésterének az alapanyaga nagyon fontos. Például a Grenamat égésterek rendkívül magas égési hőmérsékletet biztosítanak.

Emellett nagyon lényeges a precíz levegő szabályzós kivitel is. Illetve kell a zárt égéstér is, hiszen a kinti hideg levegő sűrűbb, oxigénben dúsabb, ami azt jelenti, hogy az égés is sokkal jobb lesz. A dupla szabályzásról sem lehet megfeledkezni.

Azok a kandallókályhák, amiknek csak primer égési levegő szabályzójuk van, a szabályzó kar bármely állása esetén kapnak égési levegőt a hamurács felől. Ezért is gyorsulhatnak fel az égési folyamatok úgy, hogy közben a kéményveszteség is nő. Végsősoron a folytonégő kályha hatásfokára is figyelni kell, ami a legrosszabb esetben sem eshet 80% alá.

Print Friendly, PDF & Email