POS terminál árak 2023-ban – Készpénzmentes fizetés vállalkozásodnak

POS terminál árak

POS terminál árak

A fogyasztói társadalom egyik előnye, hogy jóformán bármi beszerezhető egyszerűen, ha van hozzá elég pénz. Az utcára kilépve a boltok egymást érik, ahol különféle termékek várják a vásárlókat. Amíg régebben csak a készpénzzel történő fizetésre nyílt lehetőség, addig manapság rendre jelennek meg az újabb megoldások. Üzletvezetőként muszáj megteremtened az esélyt arra, hogy a vevőid elektronikus formában is fizethessenek. Erre a jogszabályi kötelezettség mellett azért is megéri fókuszálni, mert egyre többen élnek a kényelem és biztonság ezen opciójával.

Lássuk ennek az evolúcióját! A bankrendszerek megjelenésével és a digitalozáció előrelépésével, a nagyobb bevásárló központokba több bankautomatát helyeztek el. A számlákról itt már direktbe ki lehetett venni a pénzt, majd azzal fizetni. Az elektronika és az okoseszközök fejlődésével, a globális internethálózat és pénzügyi rendszerek összekapcsolásával már kiiktathatóvá vált a bankjegyek használata. A számlák között a pénz direkt módon utalható, felesleges tranzakció nélkül.

Ehhez bizonyos szerkezetekre van szükség. A POS bankkártya terminálok képesek leolvasni a kártyák adatait, majd a megadott összeget leemelni az egyik helyről és átvinni a másikra. 2021-től pedig az ilyen vagy ehhez hasonló rendszerek megléte kötelező az online kasszák mellé. A POS terminál árak szerencsére nem változtak túl sokat tavalyhoz képest. Mivel a költségek nem növekedtek, ezért nem jelent nagy terhelést a vásárlás vagy éppen a bérlés. Kisebb forgalomnál még külön eszközre sincs feltétlenül szükség, mert az okostelefonokból képezhető ki egy terminál a megfelelő applikáció letöltésével.

A POS terminálok többsége alkalmas a SZÉP kártya elfogadásra, valamint a QR kódos fizetést is támogatja. Vannak érintőképernyős, nyomógombos, vezetékes csatlakozású és hordozható típusok egyaránt. A CMO számlázó program jelenlétében direkt módon megtörténhet a számla kiállítása és nyomtatása. A készülékek többsége a meglévő számlához direktbe köthető, valamint külön hűségidő nélkül használható.

Comments are closed.