felülős fűnyíró

Kicsit bővebben a felülős fűnyíró előnyeiről

Sokan hozzá sem kezdenek a fűnyíráshoz a megfelelő, profi masina nélkül. Mi jöhet szóba? Csalódást biztosan nem fog okozni a felülős fűnyíró, ami egy nagyszerű eszköz. Az alulról vágó fűnyírókhoz képest, számos előnnyel rendelkezik. A felülős fűnyíró a fű tetejéből vág ki, így a magasabb fűszálak sem okoznak problémát számára.

Emellett egyenletesebb vágási eredményt is biztosít, és mulcsot a megfelelő irányba fújják, így nem kell a vágás után összesöpörni a fűnyíró által levágott anyagot. A felülős fűnyíró kétféle késrendszerrel rendelkezhet. A körkés kialakítású változat nagyobb méretű és magasabb teljesítménnyel rendelkezik, mint a pengés típusú.

A kései egy kört rajzolnak a gép alatt, amely átvágja a fűszálakat. A pengés késrendszert használó berendezések esetében a kések általában henger alakúak és azok a fűnyíró alján helyezkednek el. A pengés felülős fűnyíró változatok általában könnyebbek és kisebb méretűek. Tehát, ha előre meghatározza az igényeit, akkor a penda.hu oldalán könnyedén beszerezheti a megfelelő példányt.

Comments are closed.