G-cutz Barber Shop

Férfi hajvágás otthon: egy útmutató kezdőknek

Vannak, aki nem esnek kétségbe, amikor egyetlen fodrászatban vagy borbély szalonban sem tudják fogadni, mivel már nincs szabad időpont. Ekkor rengetegen saját maguk esnek neki a hajvágásnak és még a szakálligazításnak is. A G-cutz Barber Shop szerint 5 fő szempontot érdemes fejben tartanod, ha otthon tervezel hajat vágni.

Miről is van szó? Nos, az első és egyben legfontosabb lépés, a munkaterület előkészítése. Készíts elő mindent, amire szükséged van, hogy minden egy karnyújtásnyira legyen, és hatékonyan tudj dolgozni. A legfontosabb, hogy rendelkezz két tükörrel. Egy legyen előtted, amiben jól látod magad, egy pedig mögötted, amiben jól látod a fejed hátsó részét.

A második lépés már a hajról szól, annak az előkészítéséről. Jó alaposan meg kell mosni, hiszen sokkal egyszerűbb így dolgozni vele. A jó törlésre és a fésülésre is gondolni kell, majd a fejtetőn lévő hajat nyugodtan elkülönítheted, ha van annyira hosszú, hogy amíg az oldalsó résszel dolgozol, ne vágj bele.

Ha ez kész van, akkor máris jöhet a harmadik lépés, aminek a lényege a megfelelő méret kiválasztása. Elő kell venni a hajvágó gépet és megnézni, hogy melyik lesz a legideálisabb méret a fej oldalsó és hátsó részén lévő hajhosszhoz. Nem szabad elfelejtsd, hogy minél nagyobb számot választasz, annál kevesebb hajat vág le a gép.

Otthoni férfi hajvágás esetében érdemes egy számmal dolgozni, mert így kisebb a hiba arány. Negyedik lépésnél pedig fontos, hogy az ollóra is gondolj, főleg, amikor a fejtetőről van szó. Ha ezzel is meg vagy, akkor jöhetnek a simítások és egyben az utolsó, ötödik lépés. A korrigálás lényege a kiálló, nem kívánatos hajszálak eltüntetése.

Ha pedig úgy hiszed, hogy mindennel kész vagy, akkor jöhet a hajmosás és a hajszárítás. Amikor mindennel kész vagy, tetszik a végeredmény és mindkét tükör azt mutatja, amire vágytál, akkor még egy fodrász és borbély szakember is gratulálhat Neked, hiszen egyedül, önerőből elérted a célodat. Ha viszont nem tetszik a végeredmény, akkor máskor foglalj előre időpontot, például a gcutzbarbershop.hu oldalon!

Comments are closed.