Cserepeslemez vásárlási tanácsok: mire figyeljek?

cserepeslemez vásárlás

Cserepeslemez vásárlás

Eléggé sokkoló hatással van minden családra, ha elérkezett a tetőfelújítás ideje, hiszen tisztában vagyunk azzal, mennyibe kerülne a hagyományos tetőcserép felhasználásával megoldani. Viszont a cserepeslemez sokkal költséghatékonyabb megoldást ígér, de vigyázni kell néhány dologra a beszerzésekor! Több szempontot is érdemes végiggondolnod cserepeslemez vásárlás előtt. Fontos, hogy a megfelelő lemezvastagságot válassz, mert ez meghatározó a tartósságot és az időtállóságot illetően. Van úgy, hogy a kereskedők gyanúsan olcsón kínálják ezt a terméket, tulajdonképpen vevőcsalogató módszert alkalmaznak.

Azonban ilyenkor mindig érdemes meggyőződni a cserepeslemez vastagságáról, mert megtörténhet, hogy nagyon vékony, így csak homlokzatra való, nem pedig tetőre. Ha túl vékony lemezt választasz, tudnod kell, hogy már egy kiadós jégeső is tönkreteheti. Továbbá az is lényeges, hogy milyen festékréteg található a lemezen. Legjobb döntés a minimum 25, de inkább 35 mikronos, matt festékes felületű változat, mert az tartósabb és jobban ellenáll az időjárási viszontagságoknak.

Ha nem vagy tisztában a cserepeslemez jellemzőivel, nem tudod pontosan, hogy milyet válassz, akkor tájékozódhatsz az internetes oldalakon, de célszerű szakember segítségét igénybe venned, mielőtt határoznál. Ő biztosan tudja, hogy milyen típust érdemes vásárolnod, ami hosszú évekig védi majd a házadat. Megtörténhet, hogy a Pascal Trapézlemez cég termékeit fogja ajánlani a szakértő, ami talán a legjobb választás lesz számodra.

Az itt kapható lemezek direkt tetőfedésre lettek tervezve és legyártva. Mindkét oldaluk horganyzott, tehát cinkalapú felületvédelemmel vannak ellátva, de a további élettartam növelése érdekében, műanyag bevonattal is rendelkeznek. Viszonylag új technológiának számít Magyarországon a cserepeslemez, de a hagyományos tetőfedési megoldások elöregedésével és azok árainak folyamatos növekedésével egyre nagyobb teret nyer. Dönts bátran mellette, de a vásárláshoz kérj meg egy szakembert, hogy segítsen!

Comments are closed.