azonnal terhelhető implantátum

Azonnal terhelhető implantátum felesleges várakozási idő nélkül

A hiányzó fogak pótlására modern kezelési eljárások állnak rendelkezésre. A páciensek sokszor szeretnék, ha az új fogak minél hamarabb a helyükre kerülnének. A hagyományos módszerek szerint, a fogorvosok a beültetés után 4-6 hónapot várnak, mielőtt megfelelő fogpótlást rögzítenének rá.

Fokozatosan terjed az azonnal terhelhető implantátum tendenciája. Mindkét lehetőségnek vannak előnyei és korlátai. Ezért a fogorvosoknak mérlegelniük kell, mielőtt a kezelés helyes útjáról döntenek.

A hagyományos implantátum terhelés során az implantátumot a behelyezést követő 4-6 hónapos gyógyulási időszakot követően terhelik. Az azonnal terhelhető implantátum az idegen szövet behelyezését követő 48 órán belül történő terhelését igényel.

A hagyományos terheléssel ellentétben, az azonnal terhelhető implantátum jelentősen csökkenti az implantátum behelyezése és a terhelés közötti várakozási időt, valamint a fogorvosnál tett látogatások számát. Az ilyen implantátummal elkerülhető a fogak hosszú távú hiánya által okozott elváltozások az arcon.

Comments are closed.