Az árnyéktűrő növények roppant hálásak

árnyéktűrő növények

Árnyéktűrő növények

A kerttulajdonosoknak jó alaposan át kell gondolniuk, hogy a terület mely részén, miféle körülményekre lehet számítani, hiszen a növényeket ezen feltételeknek megfelelően érdemes megválogatni. Az árnyéktűrő növények kapcsán például jó figyelembe venni, hogy olyan helyet kell válasszon, ami megfelel az elvárásainak.

Minden kertnek van olyan szeglete, ha nem is nagy, de valamekkora mindenképp, amelyik nem dúskál egész nap a fényben. Ezek általában nagyon érzékeny területek, hiszen a legtöbb növény hajlamos tönkremenni a fényhiány okozta megpróbáltatásoktól.

Érdemes először ezeket a helyeket benépesíteni növényekkel, hiszen itt egészen biztos, hogy fokozott figyelemmel, éberen kell viszonyulni a terephez. Természetesen ez visszafelé is érvényes, hiszen attól, hogy valahol sok a természetes fény, még nem minden növény érzi majd jól magát. Egyebek mellett, a szélre, a huzatra is érdemes odafigyelni, hiszen néhány virág kimondottan rosszul tűri ezeket. Az árnyéktűrő növények viszont hálásak szoktak lenni az ilyen környezetért.

Comments are closed.