bankkártya terminál

Android alapú POS terminálok: Előnyök és hátrányok

A vállalkozások világában, 2017 jelentős ugrás volt. Ekkortól kezdve vált kötelezővé a nyugta adása online pénztárgépekkel. Ehhez szorosan kapcsolódott az az új rendelet, aminek következtében, 2021-től, ahol ilyen kassza található, ott biztosítani kellett a készpénzmentes fizetés lehetőségét. A szabályozások tehát egymásra épültek, amiknek megvan a maguk értelme és előnye, bizonyos szempontból nézve.

Természetesen ezt sokan csak újabb nehezítésnek gondolják, ugyanakkor a technológiai rendszerek fejlődésével, a vásárlók egyre nagyobb létszámban igyekeznek élni a kínálkozó lehetőséggel és élvezik ilyen formában a bankjegyek mellőzését.

A kártyákkal ugyanis gyakran kényelmesebb fizetni és még a rablástól sem kell tartani. Az eladói oldalról nézve, a logisztika egyszerűsödik, de ennek ára van. A bankkártya terminálokat muszáj beszerezni, amik többfélék lehetnek. Vannak fix és mobil verziók, amelyek operációs rendszere működhet Android alapon. Mit nyújt ez a gyakorlatban?

Androidos terminálok előnyei

Természetesen a hagyományos bankkártya termináloknak is megvannak a maguk előnyei. Az Android rendszerek például nyílt forráskódúak, amelyek azt biztosítják, hogy könnyebben testre lehessen szabni az egyes fizetési opciókat. Itt van máris az NFC alkalmazása. Az ilyen eszközök ugyanis elfogadják a QR kóddal való fizetést, ami gyakran nagy előny.

Mivel az Android egy világszerte elterjedt technológia, ezért a kompatibilitással sem lesz gond a legtöbb esetben a készülékek között. A telefonos fizetési metódusok tehát megkönnyebbülnek. A gyártók kifejezetten törekedtek arra, hogy könnyen kezelhető rendszert hozzanak létre, amivel biztosan mindenki elboldogul és egyben az ügyfélélményt is javítani tudja.

A mobilitás pedig a legtöbb esetben adott. A kiszolgálóhelyeken kimondottan előny az olyan POS terminál, amit az asztalhoz lehet vinni. Érdemes tehát az Android alapra helyezni a hangsúlyt vásárlás előtt, de azért fontos tisztában lenni az esetleges hátrányokkal is, amik azért ott vannak.

Az Android bankkártya terminálok hátrányai

Ami esetenként előny, az más területen lehet hátrány. A nyílt forráskód pontosan ilyen. A testreszabhatóságot fokozza, de biztonság területén nézve kitetté teszi a rendszert. Ugyanakkor fontos elmondani, hogy már alapból magas védelemmel látják el ezeket a készülékeket, így a feltörésük igen komoly kihívást jelent. A sokoldalúság, a több irányba való kompatibilitás azért jelenthet esetenként fennakadásokat a frissítések során.

Mivel összekapcsolt rendszereknek kell egyszerre újulniuk, ezért megesik, hogy valami nem úgy megy végbe a folyamat során, ahogy az elvárt lenne, de erre szintén fel vannak készülve a szakemberek. Az Android már mindenfelé elterjedt, de egyes hardverek és olykor szoftverek esetében is megeshet, hogy nem kompatibilisek vele.

Ezekre tehát érdemes felkészülni, amikor megtörténik a beszerzése. A cmo.hu weboldalon közelebbről megismerheted a különféle egységeket, amiket megvásárolhatsz vagy bérelhetsz, eltérő konstrukciók keretében. Találd meg azt, amelyik leginkább az igényeidhez illeszkedik és élvezd a vele való közös munkát!

Comments are closed.