A hihetetlen puhaságú Alpaka fonal

Alpaka fonal

Alpaka fonal

A meleg, könnyű pulóvereket és kardigánokat mindenki szereti. Ha pedig egy igazán különleges alapanyagból akarjuk megkötni ezeket, jusson eszünkbe az Alpaka fonal! Ha még kissé idegennek tűnik a megnevezés, akkor először tisztázzuk, hogy mi is ez! Ez a fonal az alpaka állatról lenyírt szőrből készül. A szerkezete hasonló a birkagyapjúhoz, de annál jóval puhább.

Ezt a puhaságot pedig a szál kicsi átmérője adja. Nagyon sok kötött ruhadarab esetében az anyaggal van probléma, amiből készül. A szintetikus szálak ugyanis sokszor viszketést, irritációt vagy kellemetlen izzadást váltanak ki a viselőjükből. Az Alpaka fonal a puhasága mellett, a természetessége miatt is olyan kellemes. A selymes, természetes szál ugyanis szinte simogatja a bőrt. A leheletkönnyű, rendkívüli puhaságú fonal ugyanakkor meglepően strapabíró is.

Miközben hasonlít a gyapjúhoz, nem szúr és nem tartalmaz lanolint sem, ezért hipoallergén. Az Alpaka fonal túlzás nélkül tökéletes alapanyagául szolgál rengeteg csodálatos textilnek.

Comments are closed.