A váltó olajok megőrzik a vezetés élményét

Váltó olajok

Bonyolult és lenyűgöző megoldásokat találunk egy autó felépítésében. A váltórendszer technológiája precíziós működést igényel. Az áttétel a váltó olajok hatására érezhetően jobb lesz.

Könnyebben fog egyik sebességből a másikra váltani a jármű. Amikor nehézkessé válik a váltás, vagy ha fura hangot hallunk közben, akkor joggal gyanakodni lehet a váltó olajok hiányára. Megeshet, hogy pont akkor érettek meg a cserére. Ezt jobb minél hamarabb eszközölni, mert az ilyenkor érintkező alkatrészek csúnyán el fognak kopni. Ezt a kopást pedig már nem lehet visszafordítani, ezért cserére fognak szorulni, ami nem fogja kímélni a pénztárcát. Úgy tartják, hogy a vezetés élményét igazán csak manuális váltóval lehet élvezni, ami igaz is, de csak akkor, ha az megfelelően működik.

A váltó olajok nélkül rengeteget romolhat a helyzet és kellemetlenné válik a járműt vezetni, egy recsegő nehézkes sebességváltó esetén. A kiváló váltó olajok megbirkóznak az alacsony hőmérséklettel is, ezért télen sem lesz probléma a helyes fokozat megtalálása.

Print Friendly, PDF & Email