Nagyon szigorú a pálinka törvény

Pálinka törvény

Napjainkban is mindenki tisztában van azzal, hogy a pálinka hungarikumnak számít, mert csak a magyar lakta vidékeken állítják elő. Ennek értelmében a pálinka törvény is nagyon szigorú, mert azt mondja ki, hogy csak a Magyarország területén előállított gyümölcs párlatot árusíthatják ezen a néven. Természetesen Romániában is állítanak elő ilyen szeszes italt, de annak már román neve van és természetesen a legtöbb esetben el is tér az íz világa is attól amit a magyarok állítanak elő. Ezért gondolta úgy a magyar állam, hogy meg kell őriznie ezt a hírnevet, ezt azzal téve, hogy csak az ott termett gyümölcsökből és szőlő törkölyből készíthetnek párlatot. Ez azért is van, mert ennek meg van határozva a szesz tartalma is ellentétben azokkal az italokkal , amelyek Romániában készítenek, azok ugyanis nagyon magas szesz tartalommal rendelkeznek. Tehát a hivatalosan készített gyümölcs párlat csak hazai gyümölcsökből készülhet és csak egy bizonyos szintű szesz tartalma lehet ez a törvény napjainkban.

Comments are closed.