Nagyban meghatározza a hangminőséget az audio kábel

audio kábel

Audio kábel

Nem számít, milyen drága és jó minőségű zenelejátszója van, a hangzást nagyon könnyű elrontani. Ehhez csak olcsó kommutációt kell használni. Az audio kábel pótolhatatlan funkcionális tartozék, ami a megfelelő jelátvitelért felelős a lejátszó eszköz és a hangszóró vagy a fejhallgató között. Az otthoni és professzionális hangszórók, monitorok és fejhallgatók csatlakoztatására is használják ezeket. Az audio kábel leggyakoribb típusa az optikai, a digitális és a koaxiális vezeték.

Ezek különböző típusú szabványos csatlakozókkal vannak felszerelve, az alkalmazási területtől és a körülményektől függően. A kiváló minőségű vezeték számos szükséges tulajdonsággal rendelkezik. Idetartozik a jó szakítószilárdság, a magas fokú védelem a légköri tényezők ellen, valamint az erős és szigetelt csatlakozók rögzítése. A védelmi funkciókat a zsinórok puha és rugalmas polimer vegyületekből készült burkolata látja el. Az audio kábel magjai rézből és más fémekből, míg az optikai magok optikai szálakból kerülnek előállításra.

A zsugor cső alkalmazásának területei

A hőre zsugorodó zsinórok körülbelül 10 éve jelentek meg a piacon és mára 90%-ban helyettesítik a PVC szigetelőszalagokat, amelyek a közelmúltig az elektromos telepítésben pótolhatatlan voltak, a jó szigetelő tulajdonságaik, a könnyű kezelhetőségük és a sokoldalúságuk miatt. A zsugor cső népszerűsége a legértékesebb sajátosságának köszönhető, vagyis annak a képességének, hogy hevítés hatására a keresztirányú átmérője legalább a felére csökken és szorosan illeszkedik a benne lévő tárgyak köré.

A levegő felmelegítésére elég egy gázégő vagy öngyújtó. A hivatásos szakemberek azonban ipari szárítóval teszik hatékonyabbá a huzalok zsugorodását, mivel az olvadás hőmérséklete körülbelül 80-120 °C. A rendelkezésre álló zsugor cső választék nagyon nagy és az egyedi méretek megválasztása teljes mértékben a felhasználás céljától és körülményeitől függ. A zsugor cső legnyilvánvalóbb alkalmazási területe az elektromosan szigetelt rétegek létrehozása az áramvezető elemeken.

Comments are closed.