Adókedvezmények a magán egészségbiztosításra: de mi tesznek a cégek?

Egy megfelelő egészségbiztosítás sok bajtól megóvhat

A betegség mindenki életében egy olyan tényező, amit sajnos nem tud kellőképpen befolyásolni, elkerülni, hiszen bármikor történhet egy súlyosabb következményekkel járó baleset vagy elkaphat valamilyen vírust, ami megtámadja a test bizonyos részét. Természetesen mindenki szeretné, hogy ilyenkor a legjobb ellátásban részesüljön, ezért sokan a privát egészségbiztosítás szolgáltatását választják, hiszen társadalombiztosítás nem bizonyul minden esetben elegendőnek.

Aki szorult már kórházi kezelésre, az tudja, hogy gyakran végtelen hosszúságú várólisták állnak az ember útjába és sajnos az is előfordul, hogy aki nem tud tekintélyes összegű hálapénzt fizetni, az búcsút is mondhat egy magasabb szintű ellátásnak. Természetes, ha senki nem szeretné, hogy ezen múljon az egészségének a visszanyerése és nem akarja, hogy a betegség mellett még a bürokrácia kellemetlenségeit is el kelljen szenvednie. A privát egészségbiztosítás igénybe vehető magánszemélyek vagy cégek által egyaránt és mindenképpen egy kedvezőbb megoldás, mint másfajta megoldás. Magánszemélyként azért éri meg a privát egészségbiztosítás, mert így az ember biztos lehet benne, hogy szükség esetén színvonalas egészségügyi ellátásban részesülhet és ennek a finanszírozását a havi befizetések összege tartalmazza. Különböző csomagok vannak, amelyekben az igénybe vehető szolgáltatások különböző kombinációi vannak jelen. Természetesen van néhány olyan szolgáltatás is, amit nagyjából minden csomag tartalmaz, mint például szűrővizsgálatok, ambuláns műtétek vagy betegszállítás.

A csomag tartalmától függ a befizetendő havi díj összege is. A cégeknek is előnyösebb a privát egészségbiztosítás, hiszen adómentesen köthetik meg a munkavállalóiknak és beírhatják költségként. A munkaadó maga döntheti el, hogy melyik csomagot választja a privát egészségbiztosítás ajánlatából és ez akár személyenként is lehet eltérő. Aki részletesebb információkat vagy pontos ajánlatot szeretne kérni, bátran megteheti a Grantis Hungary Zrt. egészségbiztosítási szakembereinél.

Print Friendly, PDF & Email