A természet által létrehozott magyar borok

A világot bejárt magyar borok

A világot bejárt magyar borok

A jó gazdák tudják, hogy mi kell a megfelelő termés kialakulásához. Sok munka és hatalmas szerencse, az időjárás tekintetében. Igaz, hogy a modern technika már szinte mindent megold helyettünk, de az akkor sem az igazi. A jó magyar borok csakis akkor tudnak igazán ízletesek és egyben hatóanyagokban gazdagok lenni, ha azt a termékeny föld neveli fel és az égből érkező eső táplálja.

Külföldön egyre nagyobb divatja van annak, hogy nemcsak a zöldségeket, hanem már a gyümölcsöket is fólia illetve üvegházakban termesztik, szinte teljesen zárt rendszerekben. Annak érdekében, hogy a termelést ki tudják tolni olyan évszakokra is, amikor amúgy az nem volna lehetséges, ezért nagy befektetéseket tesznek, hogy az ember által irányított rendszereket alakítsanak ki.

A fényt sokszor mesterségesen pótolják, az esőt locsolással helyettesítik és tápanyagokat is műtrágya formájában juttatják a növényekbe. Ezek segítenek a bő termés elérésében, de a hagyományos gazdák tudják, hogy a megfelelő magyar borok csak a természet által felnevelt gyümölcsökből készülhetnek.

Comments are closed.