Az egzotikus dolgok mindig valami különös varázzsal bírnak. Állandóan valami újdonságot, különlegességet rejtenek, aminek az emberi kíváncsiság nem tud ellenállni. Így van ez a Távol-Keleti ételekkel is. Ezek többnyire igen megosztó étkek.
Vannak, akik mindennap csak ilyet ennének, mások pedig rá sem bírnak nézni egyik-másik fogásra. A kínai, a thai és a japán ételek a laikusok számára egyformának tűnnek. Az ínyencek azonban első kóstolásra megmondják, hogy melyik országból származik.
Tény, hogy mindhárom Távol-Keleti ország konyhájának a rizs az alapja, valamint a hal is jelentős szerepet játszik benne. De a fűszerezéssel, a szószok használatával és egyéb apróságokkal minden ország jellegzetessé teheti az ételeit.
Egyes ételek tekintetében átfedések is lehetnek. A shusit ma úgy ismerjük, mint a japán konyha egyik legismertebb és legnépszerűbb fogását. Pedig egyes források szerint, ez a különlegesség Kínából származik. A Távol-Keleti ízek sok embert rabul ejtenek a különlegességükkel. Önnek melyik a kedvence?