A sziget páraelszívó felszerelése és működése

Sziget páraelszívó

Sziget páraelszívó

A konyhák jellemzően magas páratartalma miatt, könnyen megjelenik a falakon a penész. Azonban vannak olyan szerkezetek, amelyek segítségével megelőzhetjük ezt. Az elszívó készülékek egy speciális változata a sziget páraelszívó.

Ezeket olyan konyhákban lehet használni, amelyek elrendezése eltér a hagyományostól. Már nálunk is egyre nagyobb divat a főzősziget kialakítása a konyhában. Ez azt jelenti, hogy a tűzhely nem a fal mellett kap helyet, mint általában, hanem a konyhapultba lesz beépítve a helyiség közepén.

Ez több szempontból is ideális, de csak a nagyobb konyhákban oldható meg ez az elrendezés. Ilyenkor viszont a klasszikus fali elszívót nincs hová felszerelni. Viszont, a sziget páraelszívó tökéletes megoldás lesz ebben a helyzetben is.

Az ilyen eszközöket a mennyezetre kell rögzíteni és a működése is eltér kissé a hagyományos, kivezető csővel rendelkező modellek működésétől. Itt ugyanis nem lehet megoldani a pára és a szagok kivezetését a szabadba. A sziget páraelszívó szénszűrők segítségével távolítja el ezeket a levegőből.

Print Friendly, PDF & Email