Champagne vagy pezsgő, mindkettő helyes

Jégbehűtött champagne

Jégbehűtött champagne

Az ember hajlamos szokásokat, babonákat követni. Valljuk be, ki tudná elképzelni az ünnepeket egy finom pezsgő jelenléte nélkül.

A pezsgőt gyakran champagne néven is emlegetik és nem hiába, hiszen az elnevezés az azonos nevű francia borvidékről érkezett. Champagne környékén évszázadokra tekint vissza a szőlőtermesztés és a borászat. Azt mondják, hogyha valaki igazi pezsgőt szeretne inni, akkor az itt termesztett szőlőből kell megkóstolni a királyi nedűt.

A pezsgő különlegességét a palackozási és érlelési fázisban nyeri. Az alig megpezsdült bort üvegekbe töltik, majd éveken keresztül érlelik a hideg pincékben. A szőlő minősége, a palackozás tisztasága sorsdöntő lehet a finom ital számára, ezért csak válogatott, tökéletesen megérett szőlőből készítik, palackozó helyiségekben pedig patikaszerű tisztaság uralkodik. A champagne 1-2 év alatt éri el kifejlett állagát, de nem ritka a 10-12 éves érlelési idő sem. Ízlelje meg az eredeti pezsgő felejthetetlen aromáját, majd koccintson vele a saját és szerettei egészségére!

Comments are closed.