A telefon kábelnek eltérő változatai léteznek

Telefon kábel

Egy adott szakmában több eszköz is a szakértő rendelkezésére áll, hogy azzal sikeresen végezze el a dolgát. Gondoljunk csak az IT szakemberekre, akiknek meggyűlik a bajuk a rengeteg vezetékkel! Még az egyszerű telefonos kábel is több típussal rendelkezik, ezért a hozzá nem értőnek igen nehéz dolga van, ha ki szeretné választani az ideális példányt.

Általában 3 fajtát különböztetünk meg, mégpedig a QV, a QL és a QF típust. A legelső verzió képes elvezetni a föld alatt az összes telefonos vezetéket. Leginkább gerinckábelezésre használják a különböző alépítményekben is. A telefonos kábel második fajtája a QL, ami valójában légkábel. Legfőbb feladata, hogy megteremtse a kapcsolatot az elosztószekrények és az előfizetői pontok között.

Eme vezetéken találni fog egy acélsodronyt, aminek a felhasználásával képes lesz azt átfeszíteni az eltérő épületek vagy oszlopok között. Ami az utolsó telefonos kábelt illeti, a QF változatnak ugyanaz a szerepe, mint a QL-nek. Mindössze annyi különbséggel, hogy ezt a beltérben alkalmazzák.

Print Friendly, PDF & Email